Nastanitev v preužitkarski hiši

Zgodba nove Preužitkarice nas popelje v čase, ko sta gospodar kmetije in njegova žena kmetijo predala svojemu nasledniku, sama pa sta v preužitek dobila prostor v manjši hiši, imenovani preužitkarica.

Za vas smo Šenkovo preužitkarsko hišo z letnico 1669 postavili na novo in jo preuredili v prijetno okolje za sprostitev po napornem delovnem ritmu. V njej nudimo dvanajst ležišč, razporejenih v dve dvoposteljni sobi v pritličju in dva luksuzno opremljena apartmaja za 4 osebe v mansardi.


Posebnost naše nove stavbe je v domačem lesu, ki smo ga uporabili pri gradnji. Del stavbe je zgrajen kot skeletna hiša in nudi še posebej prijetno klimo v notranjosti ter izgled brunarice v zunanjosti. Poleg tega smo iz stare stavbe ohranili tudi veliko starega lesa in ga ponovno uporabili v novih prostorih. Občutek stare brunarice dobite že takoj ob vstopu v vežo, kjer vas najprej pozdravi obloga iz starih brun. Stara so tudi obnovljena vrata v jedilnico in klop, na kateri sedite v njej. Stara obloga se ponovi v apartmaju "kamra", stara bruna pa so uporabljena tudi na stopnišču in v stropu velnesa v kleti.

V jedilnici, ki se ponaša z več kot 350 let starim stropom in toplo leseno oblogo, vam vsako jutro postrežemo zdrav domač zajtrk, po dogovoru pa dobite tudi ostale obroke okusne domače hrane. Ob večerih vam toplina krušne peči pričara neponovljivo vzdušje in vas ponese v čase babic in dedkov, katerim je bila ta hiša pravzaprav namenjena.

Slike stare in nove hiše ter njuno zgodbo si lahko ogledate v galeriji.
Obiščite nas

Copyright 2019, Izdelava MMstudio
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?