Nastanitev v preužitkarski hiši

Zgodba nove Preužitkarice nas popelje v čase, ko sta gospodar kmetije in njegova žena kmetijo predala svojemu nasledniku, sama pa sta v preužitek dobila prostor v manjši hiši, imenovani preužitkarica.

Za vas smo Šenkovo preužitkarsko hišo z letnico 1669 postavili na novo in jo preuredili v prijetno okolje za sprostitev po napornem delovnem ritmu. V njej nudimo dvanajst ležišč, razporejenih v dve dvoposteljni sobi v pritličju in dva luksuzno opremljena apartmaja za 4 osebe v mansardi.

Posebnost naše nove stavbe je v domačem lesu, ki smo ga uporabili pri gradnji. Del stavbe je zgrajen kot skeletna hiša in nudi še posebej prijetno klimo v notranjosti ter izgled brunarice v zunanjosti. Poleg tega smo iz stare stavbe ohranili tudi veliko starega lesa in ga ponovno uporabili v novih prostorih. Občutek stare brunarice dobite že takoj ob vstopu v vežo, kjer vas najprej pozdravi obloga iz starih brun. Stara so tudi obnovljena vrata v jedilnico in klop, na kateri sedite v njej. Stara obloga se ponovi v apartmaju "kamra", stara bruna pa so uporabljena tudi na stopnišču in v stropu velnesa v kleti.

Sobe

V pritličju preužitkarske hiše na vas čakata dve prijetno opremljeni dvoposteljni sobi z lastno kopalnico. Naravni materiali, uporabljeni ob opremljanju naše nove stavbe nudijo zdravo klimo in prijetno domačnost. Postelja iz oljenega smrekovega lesa se odlično kombinira s toplimi macesnovimi tlemi, posebej za naš objekt izbrane kljuke in keramične luči pa prostoru dajo pomembno piko na i.

Sobi sta poimenovani po prostorih, ki sta bila na tem mestu v stari preužitkarski hiši; leva je" kaša", desna pa "špajza". Pred obema sobama je skupna kuhinja in večji prostor za druženje.

Savna


Za popolno sprostitev smo v kleti uredili prostor za wellness s finsko in infrardečo savno ter masažno sobo. Iz diskretno opremljenega prostora za počitek se pozimi lahko oditete ohladit ven na sneg, poleti pa na zunanji terasi lovite prijetno tople sončne žarke.
Obiščite nas

Copyright 2018, Izdelava MMstudio
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?